21. Đakovački bušari

Datum:24. January 2014

Početak:10:00

Mjesto:Ulica Matije Gupca 30, 31400 Đakovo

Lokacija:Đakovo

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo Vam pokladnu manifestaciju 21. ”ĐAKOVAČKI BUŠARI” koja će se održati 24. i 25. siječnja 2015. godine.
I ove godine organizatori 21. ”ĐAKOVAČKIH BUŠARA” su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova.
Đakovački bušari po 21. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice našega grada, a mi Vas kao organizator pozivamo da budete dio bušarske povorke i pokladnog veselja.
Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa – ”Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu” i ocjenjivanja i degustacije kobasice(24. siječnja 2015.) i centralnog događaja Đakovačkih bušara – Pokladne povorke (25. siječnja 2015.).

Centralni događaj će se održati u nedjelju, 25. siječnja 2015. godine. Povorka će se kretati od Starog DVD-a – prostorija KUD-a ”SKLAD” u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradsko Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske nastavno športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.

U pokladnoj povorci 21. Đakovačkih bušara očekuje se oko 70-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska, od Dubrovnika, Omiša, Solina, Rijeke, Čavala, Krka, Crnog Luga, Nove Gradiške, Vardarca, Topolja, Gajića i naravno Đakova i Đakovštine. Na 21. Đakovačke bušare pozivamo i sudionike iz Mađarske, koji su već dugi niz godina redoviti sudionici ove pokladne manifestacije.

Sastavni dio pokladne povorke su naravno i konjanici sa pokladnim jahanjem.
Pozivamo Vas da posjetite ovu najveću karnevalsku manifestaciju istočne Hrvatske.
Program same manifestacije možete očekivati uskoro…
Dobrodošli u Đakovo, srce Slavonije!

Podjeli putem:

Slobodno komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ŽVA Nene – Ej kiša pada, dika u livada
djmix | 13. March 2008