48. Iločka berba grožđa

Datum:29. August 2015

Početak:15:00

Mjesto:Ilok Dvorac

Lokacija:Ilok

48. Iločka berba grožđa započinje sa prvim događanjima već zadnju subotu kolovoza, 29.08. sa druženjem u vinogradima tijekom popodneva – Pudarina, a nastavlja sa Noći vina u S.podrumu, a kao i uvijek do sada središnji dio je prvi vikend rujna, točnije 04. – 06.09.2015.
Manifestacija koja se održava od 1962. godine i gotovo je najstarija manifestacija u području Slavonije,Baranje i Srijema, Proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja u samom mjestu i vinogradima.
Do današnjih dana „Iločka berba grožđa“ prerasla je u manifestaciju etno-gastro-vinsko-zabavnog karaktera i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima koje posjet ukupnoi oko 6000 posjetitelja. U terminu od 7-8 dana program više je zabavnih, kulturnih, sportskih,vinsko-stručnih i drugih događanja.

Podjeli putem:

1 Reply

  1. Kristina

    Poštovani, rado bismo sudjelovali na vašoj manifestaciji s KUD-om.

Slobodno komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ŽVA Nene – Ej kiša pada, dika u livada
djmix | 13. March 2008