Obnavljamo baštinu: revija rekonstruiranih narodnih nošnji

Datum:26. September 2015

Početak:19:00

Mjesto:Trnjani

Lokacija:Sportska dvorana, Ulica Sv. Marka 45, Trnjani

Status:MEDIJSKI PRATIMO

KUD „Lovor“ iz Trnjana u suradnji s Posudionicom i radionicom narodnih nošnji iz Zagreba, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, grada Zagreba, Brodsko-posavske županije i Općine Garčin već petu godinu za redom organizira manifestaciju „Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih narodnih nošnji“. Priredba će se održati u subotu, 26. rujna 2015. godine u Trnjanima kod Slavonskog Broda (Sportska dvorana, Ulica Sv. Marka 45) s početkom u 19:30 sati.
Ove godine manifestacija je uzdignuta na višu razinu – u programu želimo predstaviti rekonstruirane, novo izrađene ženske i muške narodne nošnje, kako Hrvatske, tako i susjednih zemalja. Cilj ove manifestacije, koja je jedina ovakve vrste u Hrvatskoj, je potaknuti tradicijsko tekstilno rukotvorstvo i izradu narodnih nošnji.


Revija je natjecateljskoga karaktera. Stručni žiri, koji se sastoji od etnologa i folklorista, dodijelit će tri nagrade pojedincima, grupama i udrugama koje su sudjelovale u izradi nošnji. Nositelji nošnji mogu osvojiti nagradu publike. Pravo predstavljanja na reviji imat će nošnje za koje stručni žiri prethodno procijeni da zadovoljavaju potrebne stručne i estetske kriterije.
Uz pojedince, grupe i udruge koje će sudjelovati u natjecateljskom dijelu revije, program će biti obogaćen nastupima folklornih, pjevačkih te tamburaških skupina.


U programu sudjeluju:
KUD „Ogranak seljačke sloge“, Posavski Bregi
KUD „Šokadija“ Strizivojna
KUD „Lovor“ Trnjani
Ivan Lović, gajdaš (Gorjani)
Marko Nosić, samičar (Donji Andrijevci)

Pozivamo Vas da 26.09.2015. budete u Trnjanima već od 19:00 h, kada će se odigrati veliko „Kolo u kesteniku“, u kojem sudjeluju svi izvođači, a pridružit ćete nam se i Vi, naši dragi posjetitelji. Od 19:30 h uživajte u bogatom programu! Vidimo se u Trnjanima!

Podjeli putem:

Slobodno komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ŽVA Nene – Ej kiša pada, dika u livada
djmix | 13. March 2008