Zimska škola hrvatskoga folklora

Datum:3. January 2015

Početak:10:00

All DaysAll days

Mjesto:Hotel Kaštel, Crikvenica

Lokacija:Crikvenica

PLESOVI JADRANSKOGA PODRUČJA
Crikvenica, Hotel «Kaštel», 3. – 12. siječnja 2015.

Organizator: Hrvatska matica iseljenika
Voditelj: Andrija Ivančan, prof.
Organizatorica: Srebrenka Šeravić, prof.

Hrvatska matica iseljenika poziva na tradicionalnu ZIMSKU ŠKOLU HRVATSKOGA FOLKLORA, koja će se od 3. do 12. siječnja 2015. održavati u Hotelu „Kaštel“ u Crikvenici.

Podučavat će se plesovi, nošnje, pjesme i glazbala hrvatskoga JADRANSKOGA PODRUČJA, odnosno narodni plesovi otoka Krka, Cresa, Raba, Paga, Silbe, Šibenskog uzmorja i otoka, Trogira, Kaštela, Čiova, Splita, otoka Šolte, Makarskog primorja, otoka Brača, Hvara i Korčule, doline rijeke Neretve, poluotoka Pelješca, otoka Mljeta i Lastova, Konavala, Župe dubrovačke, Rijeke Dubrovačke, Dubrovačkog primorja i Dubrovačke kontradance. Podučavat će se i plesovi Hrvata koji žive u susjednim zemljama: južne Hercegovine (BiH) i Hrvata u Boki kotorskoj (Crna Gora). 
Uz praktična plesna predavanja, održat će se i predavanja o narodnim nošnjama i pjesmama  jadranskoga područja, te teorijska predavanja o narodnoj plesnoj kulturi u Hrvata i razvoju etnokoreologije u Hrvatskoj. Ova škola je namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških skupina. Osnivač Škole i autor njezina programa bio je uvaženi hrvatski etnolog i etnokoreolog dr. Ivan Ivančan (škola datira od 1963. g.), a današnji voditelj je prof. Andrija Ivančan. Uz Andriju Ivančana, predavanja će održati vrsni hrvatski folklorni stručnjaci: Vido Bagur, dr. Goran Oreb, Tonči Tadin, Nenad Milin, Zlatan Sindičić, Damir Kremenić, Josip Forjan, Bojan Pogrmilović, Tibor Bün, maestro Siniša Leopold, Vjekoslav Martinić. Glazbeni korepetitor je Antun Kottek.

Odabrati možete jednu od ponuđene tri grupe:

1. PLES
2. SVIRANJE TAMBURA (voditelj Tibor Bün, gost predavač maestro Siniša Leopold)
3. SVIRANJE HRVATSKIH TRADICIJSKIH GLAZBALA (voditelj Vjekoslav Martinić)

Predavanja svih triju grupa održavaju se prije i poslije podne.
Svečana završnu priredba u kojoj će sudjelovati svi polaznici Škole održat će se u ponedjeljak, 12. siječnja 2015. uvečer u Gradskoj športskoj dvorani u Crikvenici.

Smještaj:
Hotel „Kaštel“, Crikvenica. Cijena punog pansiona po danu i osobi s uključenim PDV-om iznosi 180,00 KN, plus dnevna boravišna pristojba u iznosu od 4,50 KN. Uplaćuje se i jednokratna uplata od 8,00 KN po osobi prilikom prijave u hotel.

Školarina: 80 EURO ili 600 KN po osobi

Prijave: potrebno je popuniti prijavni listić i najkasnije do 1. prosinca 2014.godine poslati u Hrvatsku maticu iseljenika. Prijavni listić i sve dodatne informacije možete zatražiti na adresi:

Hrvatska matica iseljenika
/prof. Srebrenka Šeravić, rukovoditeljica Odjela za kulturu/
10000 Zagreb
Trg Stjepana Radića 3
Tel. 01/61 15 116
Fax. 01/6111 522
www.matis.hr
folklor@matis.hr

Pogledajte i poslušajte kako je bilo prošle godine
Podjeli putem:

Slobodno komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ŽVA Nene – Ej kiša pada, dika u livada
djmix | 13. March 2008