Srijeda na 51. Vinkovačkim jesenima

Srijeda na 51. Vinkovačkim jesenima

I srijeda 51. Vinkovačkim jesenima je bogata priredbama. Osim Sajma tradicijskih obrta i rukotvorina u Slavonskom sokaku, od 10 do 18 sati u Glavnom šatoru je nova priredba, prvi put na 51. Vinkovačkim jesenima, Užina naših starih gdje će KUD-ovi i udruge koje preko godine organiziraju u svojim mjestima kakvu manifestaciju, predstaviti svoje manifestacije i odigrati kratak program, a predstavit će i jela karakteristična za mjesta iz kojih dolaze i posjetitelji će ih moći kušati. Predstavit će se KUD-ovi Šokadija iz Starih Mikanovaca, Jankovci iz Starih Jankovaca, Slavko Janković iz Šiškovaca, Josip Lovretić iz Otoka, Filipovčice iz Komletinaca, Lela i Vladimir Matanović iz Antina, Matija Gubec iz Ilače, Seljačka sloga iz Bogdanovaca, Kazalište Mika Živković iz Retkovaca i Šokačka masnica – Društvo Hrvatska žena iz Vinkovaca.

U velikoj gradskoj vijećnici, u  10.30 sati počinje 6. turistički forum kontinentalnog turizma koji će potrajati do 19 sati, a od 17 do 19 i od 21 do 22.30 sati se izmjenjuju tamburaški sastavi u svakodnevnom programu u Slavonskom sokaku na maloj pozornici – Tamburica na sokaku. Na večerašnjim Folklornim večerima od 19 do 21 sat u Glavnom šatoru nastupaju KUD-ovi Josip Lovretić iz Otoka, Matija Gubec iz Ilače, Josip Kozarac iz Posavskih Podgajaca, Klasje iz Privlake, Tamburica iz Vinkovaca, Samica iz Novih Jankovaca, Šokadija iz Starih Mikanovaca, Antun Gustav Matoš iz Tovarnika i Jankovci iz Starih Jankovaca.

Ovaj bogati dan događanjima na 51. Vinkovačkim jesenima, završit će koncertom Mladena Grdovića koji počinje u 22.30 i traje do sat iza ponoći u Glavnom šatoru.

U Gradskom muzeju Vinkovci u 18 sati je otvorenje izložbe Vinkovački kraj u Velikom ratu (1914.-1918.)

51_vk_jeseni2016

Podjeli putem:

Slobodno komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

ŽVA Nene – Ej kiša pada, dika u livada
djmix | 13. March 2008