Home Događaji 10. Šokačka alka

10. Šokačka alka

Izvještaj foto-video:Najava i sudionici:

U SELCIMA ĐAKOVAČKIM 16 SLAVONSKIH “ALKARA”

Dok se Sinjska krajina i cijela Hrvatska pripremaju za ovogodišnju, 306. Sinjsku alku, koja će se održati u nedjelju, 8. kolovoza, đakovački kraj proteklog vikenda održao je svoju, desetu zaredom, Šokačku alku. Uz to Đakovo je sa Sinjem grad prijatelj, pa i to potvrđuje spone ova dva grada i njihovih tradicijskih manifestacija.

Ove godine preciznost oka i desnice, u trku svojih vranaca, bijelaca…, iz sedla, okušalo je četrnaest slavonskih “alkara” i “alkarica”, njih dvije, svi odjeveni u narodno ruho za potrebe jahanja u Slavoniji i Baranji. Na natjecateljskoj stazi, obrubljenoj balama slame, u opuštenoj atmosferi bodrila ih je brojna publika svih uzrasta, što je i ove godine potvrdilo da Slavonija voli ovu manifestaciju. Pobjednik 10. Šokačke alke je Tomislav Oršolić iz Županje, drugoplasirani je Vedran Živić iz Sikirevaca pokraj Slavonskog Broda, a trećeplasirani je Adam Dorić iz Svilaja, također u brodskom kraju.

Pobjedniku Šokačke alke prijelazni i pehar koji mu ostaje u vlasništvu uručio je saborski zastupnik i đakovački gradonačelnik te izaslanik osječko-baranjskog župana Marin Mandarić, koji je i otvorio Alku, podsjećajući kako je ona najvažnija tradicijska manifestacija na području Đakova nakon što se početkom srpnja održe Đakovački vezovi, kao i jedna od najatraktivnijih priredbi Đakovačkog ljeta.

Šokačku kapu pobjedniku je u ime organizatora – Konjičkog kluba Zenta Selci Đakovački, uručio njegov predsjednik Željko Režić. Drugoplasiranom je pehar uručio zamjenik gradonačelnika Antun Galić, a trećeplasiranom predsjednik Mjesnog odbora Selci Đakovački Marko Brataljenović. Pripale su im i novčane nagrade od 700, 500 i 300 kuna, a uručio ih je predsjednik Nadzornog odbora Konjičkog kluba Zenta Božo Obrovac.

Organizator – selački Konjički klub Zenta – za ovogodišnju Šokačku alku priredio je dvodnevni program koji je počeo u subotu nastupom Najboljih hrvatskih tamburaša, a nedjeljni program ponudio je više sadržaja za sve uzraste i ukuse poput tekličkog jahanja, igara za djecu i drugog, no u rano poslijepodne “pomrsila” ih je kiša. Svi sadržaji u okviru programa 10. Šokačke alke održani su na prostoru doma Lovačkog društva Srndać Selci Đakovački.

Šokačka alka dio je programa Đakovačkog ljeta 2021., a pokrovitelj joj je Grad Đakovo, koji je također priredio prigodne poklone najboljim slavonskim “alkarima”.

Video:
Fotogalerija:

U organizaciji Konjičkog kluba „Zenta“, u subotu 31. srpnja 2021. i nedjelju 1. kolovoza 2021. održati će se 10. Šokačka alka u Selcima Đakovačkim.

Prvoga dana u subotu, 31. srpnja s početkom u 20:00 sati održati će se glazbeni program u kojem će nastupiti TS „Najbolji hrvatski tamburaši“.

U nedjelju, 1. kolovoza u 10:00 sati je otvaranje manifestacije, a središnji događaj – Šokačka alka će započeti u 11:00 sati. Cjelodnevni program biti će ispunjen raznim sadržajima među kojima će se održati i tekličko jahanje s početkom u 13:00 sati, igre za djecu s početkom u 14:00 sati i potezanje užeta s početkom u 15:00 sati.

Manifestacija će se odvijati na prostoru lovačkog doma u Selcima Đakovačkim.

 

PROGRAM 10. ŠOKAČKE ALKE – SELCI ĐAKOVAČKI 31. srpnja i 1. kolovoza 2021. godine

31. srpnja 2021. godine (subota):

20:00 sati – Nastup TS „Najbolji hrvatski tamburaši“

 

1. kolovoza 2021. godine (nedjelja):

10:00 sati – otvaranje 10. Šokačke alke

11:00 sati – Alka

13:00 sati – Tekličko jahanje

14:00 sati – Igre za djecu

15:00 sati – Potezanje užeta

Nastup TS „Royal“

ORGANIZACIJA KONJIČKOG KLUBA „ZENTA“

Predsjednik, Željko Režić

Datum

31. srp 2021. - 01. kol 2021.

Time

Svi dani

Mjesto

Selci Đakovački
Kategorija

Sljedeći događaj

X
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button