Home Događaji 12. Sajam Slavonski banovac: Grahfest

12. Sajam Slavonski banovac: Grahfest

Brojni zabavni i edukativni sadržaji za djecu i mlade, izložbeno-prodajni štandovi bogatog asortimana, kulturno-umjetnički program, 6. natjecanje u kuhanju graha – GrahfestEno-gastro prezentacija Udruženja obrtnika i Obrtničkih komora iz cijele Hrvatske, srednjovjekovni program uz „Bitku za kovnicu novca“ i ponudu u krčmi „Kod veprove glave“, zabava uz tamburaški sastav „Satir“…

Sve to očekuje posjetitelje ovogodišnjeg 12. po redu sajma „Slavonski banovac“ koji će biti održan u subotu 16. listopada, zahvaljujući kojem će Pakrac, nakon godinu dana pauze, ponovno postati sajamsko središte Slavonije i kontinentalnog dijela Hrvatske.

Sajam i ove godine organizira Grad Pakrac, u suorganizaciji s Udruženjem obrtnika Pakraca i Lipika, Poduzetničkim centrom Pakrac i Turističkom zajednicom Grada Pakraca, u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom. Sajam će biti održan na otvorenom, u Ulici Matice hrvatske te na dijelu novoobnovljenog središnjeg Trga bana Jelačića, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Sajam „Slavonski banovac“ se u proteklim godinama profilirao kao jedna od najznačajnih godišnjih manifestacija u Pakracu, a i ove godine će glavnina sajamskih događanja biti održana u Ulici matice Hrvatske te na parkirališnom prostoru gradske Tržnice.

Sajamski program započinje već u petak 15. listopada „Dječjim poslijepodnevom na šetnici“ koje će biti održano na novouređenom dijelu središnjeg gradskog Trga bana Jelačića. Djecu, mališane i najmlađe Pakračane će već od 16 sati zabavljati članovi „MAK Teatra“ iz Zagreba, a u sklopu bogatog srednjevjekovnog programa za djecu biti će organizirana Viteška radionica kao i kazališna predstava „Mačak u čimama“. U večernjim satima će biti upriličen vatreni fire show, a posjetitelje će zabavljati MAKovi lakrdijaši, iluzionisti, hodači na štulama, žongleri.

 • 00

  dani

 • 00

  sati

 • 00

  minute

 • 00

  sekunde

Datum

15. lis 2021. - 16. lis 2021.

Time

Svi dani

Mjesto

Pakrac
Kategorija

Sljedeći događaj

X
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button