Home Događaji 14. SMOTRA PUČKIH MARIJANSKIH PJESAMA “K nebu leti, pjesmo moja”

14. SMOTRA PUČKIH MARIJANSKIH PJESAMA “K nebu leti, pjesmo moja”

Dana 12. rujna 2021. godine održat će se u Bošnjacima 14. smotra pučkih marijanskih pjesama pod nazivom K nebu leti pjesmo moja!

U organizaciji mjesnoga Kulturno-umjetničkoga društva „Branimir“, a pod nazivom „K nebu leti, pjesmo moja“, po 14. put u Bošnjacima se održava Smotra pučkih marijanskih pjesama. Smotra se sad već tradicionalno odvija na blagdan Male Gospe, dok se prošlih godina održavala na zavjetni dan župe (Snježna Gospa) te spomendan Drage Gospe Bošnjačke.

Nakon večernjega misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Martina, biskupa, smotru će tradicionalno otvorila Muška pjevačka skupina „Baće iz Bošnjaka“. U nastavku programa čuti će se izvedbe ostalih domaćih (ŽPS „Bošnjačke snaše“, ŽVA „Nene“) i gostujućih skupina koje će ovom prigodom doći i otpjevati stare pučke pjesme onako kako su se pjevale u njihovom kraju.

Po završetku programa, okupljenima će se obratiti voditelj misnoga slavlja, mjesni župnik i dekan preč. Josip Filipović koji uvijek podupire i ističe ovu vrijednost pučkoga pjevanja kao i njegove duhovne plodove. Kako je bivalo i prošlih godina, smotra se zatvara zajedničkim izvođenjem svih pjevačkih skupina sa pjesmom „Do nebesa nek´ se ori“.

Datum

12. ruj 2021.

Time

19:00 - 23:00

Mjesto

Bošnjaci
32275 Bošnjaci
Kategorija

Organizator

KUD Branimir Bošnjaci

Sljedeći događaj

X
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button