Home Događaji Bodrog FEST

Bodrog FEST

Od 2005. godine, drugog vikenda kolovoza u Bačkom Monoštoru se održava festival kulture i prirode – Bodrog fest. Značaj ove manifestacije prikazuje promociju kulturnog nasljeđa i prirodnih bogatstava sela.

Osnovna ideja je da se kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, nošnje, igre i pjesme, kao i prirodne ljepote „Gornje Podunavlje“ – UNESCO Rezervata Biosfere “Bačko Podunavlje”, ovo selo gostima predstavi kao turistička destinacija.


Bodrog fest 2021. biće održan 13. i 14. avgusta, po šesnaesti put. Tokom dva dana festivala, Bački Monoštor poseti preko 10000 ljudi iz zemlje i inostranstva.
Mnogobrojni gosti tom prilikom mogu da degustiraju tradicionalne gurmanluke na čelu sa ribljim paprikašem, perkeltom, pečenom ribom, paprikašem od divljači, kao i mnogobrojne deserte po kojima je nadaleko ovo selo poznato. Tokom manifestacije, u selu su izloženi mnogobrojni proizvodi starih zanata, ručni radovi, kao i ostali domaći proizvodi, karakteristični za Bački Monoštor i okolinu.

Organizatori Bodrog fest-a su: Mesna zajednica Bački Monoštor, UG “Bodrog” i UG “Podunav”, uz podršku Grada Sombora.

Datum

13. kol 2021. - 14. kol 2021.

Time

Svi dani

Mjesto

Bački Monoštor
Kategorija

Sljedeći događaj

X
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button