Home Događaji Godišnji plesni koncert Ansambla LADO

Godišnji plesni koncert Ansambla LADO

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO profesionalni je folklorni ansambl osnovan prije 72 godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.
Njegovi vrhunski plesači istodobno su i izvanredni pjevači, a 14 odličnih glazbenika svira na osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. Zahvaljujući bogatoj kolekciji narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, svaki koncert Lada svojevrsna je revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.
U 70 minuta programa, publika će imati priliku upoznati dio hrvatskih tradicijskih plesova i pjesama koju LADO desetljećima čuva i izvodi na pozornicama diljem svijeta. Umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac priredio je program u kojem sudjeluje manji broj izvođača koji će izvesti neke od najpoznatijih koreografija poput Linđa, Valpovačkog kola, Prigorskih plesova, Starih splitskih plesova i Bunjevačkog momačkog kola.
Svoju praizvedbu imat će i dva glazbena broja iz Hrvatskoga zagorja – Ftičica je letala u obradi Mladena Kosovca i Ideju mužikaši u obradi Bože Potočnika.
_______
Koncertu će posjetitelji moći prisustvovati sukladno propisanim protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite RH, preporukama i uputama HZJZ-a. Na ulasku u dvoranu, posjetitelji su dužni predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19. Ukoliko ne posjeduju traženu potvrdu, moći će napraviti i brzi antigenski test na punktu koji će se nalaziti u prostorima Lisinskog. Djeca mlađa od dvanaest godina u pratnji roditelja/skrbnika koji posjeduju EU digitalne COVID potvrde izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

Datum

09. stu 2021.

Time

19:30 - 23:00

Mjesto

Zagreb
Kategorija

Sljedeći događaj

QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button