Home Događaji Radionice izrade baranjskog šokačkog veza u Muzeju Slavonije

Radionice izrade baranjskog šokačkog veza u Muzeju Slavonije

Zahvaljujući postojanju malobrojnih, ali izuzetno važnih nositelja umijeća izrade te djelovanju u kontinuitetu izvannastavnih aktivnosti Malih vezilja u Osnovnoj školi Draž, umijeće izrade baranjskih šokačkih vezova upisano je 2021. godine kao nematerijalno dobro u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.
U suradnji s članicama KUD-a „Seljačka sloga“ iz Gajića Evom Balatinac i Evom Kostolić u prostorijama Muzeja Slavonije sudionici radionice imat će priliku naučiti u tri dana kako šivati, porubiti te izraditi određeni oblik na platnenom materijalu.
Na radionici će biti zastupljen prepoznatljiv baranjski šareni vez u karakterističnoj kombinaciji naizmjenično crvene, plave i crne boje, u tehnici veza brojem.
Radionice su namijenjene za djecu starijeg uzrasta (10+ godina) i odrasle. Riječ je o kontinuiranim radionicama na kojima su aktivnosti raspoređene po danima trajanja.
Prva radionica održat će se u utorak 31.8., a posljednja u četvrtak 02.9. Radionice svakog dana započinju u 10:00, a završavaju u 13:00 sati.
Zbog ograničenog broja mjesta prijave na radionice su obvezne.
Prijaviti se možete putem poveznice: https://forms.gle/F7HGCSteJ313Vzqs9
Cijena sudjelovanja po djetetu/osobi i po danu iznosi 30,00 HRK. Radionice se provode unutar programa “Doktori za baštinu”.
Za sve ostale informacije slobodno se obratite muzejskoj pedagoginji, Jesenki Ricl.
Muzej Slavonije, Trg Sv. Trojstva 6, Osijek
Telefon: +385 31 328 778
E-mail: [email protected]

Datum

31. kol 2021. - 02. ruj 2021.

Time

Svi dani

Mjesto

Osijek
Kategorija

Sljedeći događaj

QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button