Home Događaji Svečano otvorenje 56. Vinkovačkih jeseni

Svečano otvorenje 56. Vinkovačkih jeseni

Izvještaj foto-video:Najava i sudionici:
Manifestaciju je otvorenom proglasio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić poručivši kako su Vinkovci grad ponosne duše i široka srca koji je utočište pružio mnogima koji su u gradu na Bosutu našli svoj novi dom.

U programu koji je uslijedio na velikoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića, nastupila su brojna kulturno-umjetnička društva pjevačke i tamburaške skupine te glumice i glumci koji su, pod redateljskom palicom Marka Sabljakovića, uprizorili prijeratni vinkovački korzo s početka dvadesetih godina dvadesetog stoljeća, na kojem se odvijao sav društveni život građanskih Vinkovaca.

No, program otvorenja 56. vinkovačke jeseni je zbog jake kiše prekinut nakon sat vremena.

Iz publike, program su pratili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Mladen Karlić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, brojni saborski zastupnici i drugi uglednici.

56. vinkovačke jeseni, koje u gradu na Bosutu traju već cijeli tjedan te su do sada održane Županijska smotra folklora i Dječje vinkovačke jeseni, završavaju u nedjelju kada će se održati najspektakularnija priredba, svečani mimohod sudionika i revija konjskih zaprega u kojoj će ove godine proći 70-tak folklornih skupina iz Hrvatske iz inozemstva koja njeguju izvorni hrvatski folklor.

Pogledajte male fotogalerije i video snimke folklornih večeri:

Video SNIMKA 17.09.2021.:

Fotogalerija 17.09.2021.:

U petak 17. rujna u 20:10 na Prvom programu Hrvatske radio televizije gledajte svečano otvaranje 56. Vinkovačkih jeseni.

Na velikoj pozornici na vinkovačkom Trgu bana Šokčevića 56. Vinkovačke jeseni počinju posebnim programom pod nazivom “Ide dika kapu najerio”, scenarista i redatelja Marka Sabljakovića. Članovi kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava, vokalni solisti i glumci hrvatskog glumišta dočarat će nam život i tradicijsku kulturu slavonskih krajeva, posebno života u starim Vinkovcima, dvadesetih godina prošlog stoljeća…

U 90 minuta iznimno zanimljivog i televizijskom izričaju prilagođenog uprizorenja negdašnje, Kozarčeve Slavonije gledat ćemo i slušati Vesnu Tominac, Miroslava Čabraju, Ivana Ćaćića, Mateu Marušić, Tatjanu Bertok, Ivicu Lučića, Selenu Andrić, Domagoja Mrkonjića i druge.

U glazbenom dijelu predstavit će se: KUD “Šokadija” iz Starih Mikanovaca, KUD “Tkanica” iz Vinkovaca, pjevačka skupina “Lipa”, Tamburaški sastavi “Slavonske lole”…

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Događaj će okupiti brojne sudionike, njih čak 300, muške i ženske, stare i mlade. Gledat ćemo KUD “Šokadija” iz Starih Mikanovaca, Hrvatsko seljačko kulturno prosvjetno društvo “Seljačka sloga” iz Nuštra, KUD “Josip Lovretić” iz Otoka, Hrvatsko kulturno glazbeno društvo “Dunav” iz Vukovara, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Osijek 1862”, soliste i tamburaške sastave. Zbivanja na pozornici posebno će začiniti došljakinja u gradu, mlada ‘gospojica’ kako je šokački puk nazivao učiteljicu onog vremena. Intrigu pojačava povratak 30-godišnjeg šumara lugara u rodni mu grad.

Datum

17. ruj 2021.

Time

20:00 - 22:00
Vinkovci

Mjesto

Vinkovci
ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI Vukovarsko-srijemske županije

Organizator

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI Vukovarsko-srijemske županije
Telefon
+38532334635
Email
[email protected]

Sljedeći događaj

QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button