Home Događaji Tradicionalna Kukuruzijada u Čepinskim Martincima

Tradicionalna Kukuruzijada u Čepinskim Martincima

Najava i sudionici:Izvještaj foto-video:

I ove godine već tradicionalno, KUD Čepinski Martinci organizira Kukuruzijadu. Manifestacija je to koja obiluje tradicijom i priča priču o kukuruzu. Ove godine naglasak manifestacije je na specijalitetima i delicijama od kukuruza. Sve konzumacije su besplatne. Za dobru zabavu i vrhunsku feštu zaduženi su Cecilija i TS Žitna polja.

To je tradicionalna manifestacija koja se održava na otvorenom, u samom središtu mjesta, a glavni „glumac“ manifestacije je kukuruz.

Posjetiteljima potpuno besplatno darujemo degustacije kuhanog, pečenog kukuruza, proje, raznih kolača, kruhova, peciva, žganaca, kokica i svega što se može napraviti od kukuruznog brašna i kukuruza. Tako želimo privući veći broj posjetitelja te ih upoznati s našim malim mjestom te radom našeg društva. To se dosada pokazalo dobrom odlukom jer evo, iz godine u godinu, naša manifestacija privlači sve više ljudi. Prošlih godina je bilo više od tisuću posjetitelja, što je jako velik broj za naše mjesto koje ima oko 650 stanovnika – kaže Dubravka Sudar.

U gastronomskom dijelu gosti uživaju i u šaranu na rašljama, kobasicama, langošicama te domaćem grahu. Za najmlađe pripremimo ekovrtuljak u košarama za kukuruz, te drvene puške na zrno kukuruza koje su potpuno oduševile djecu prošlih godina jer su i dalje iznenađeni kako se dobro može zabaviti s tako jednostavnom igračkom za koju “municije” u slavonskim selima i seljačkim poljima ima napretek.

ZABAVA UZ FOLKLORAŠE I TAMBURAŠE

Dubravka Sudar poziva sve koji se žele zabaviti da im se pridruže i ove godine na njihovoj manifestaciji jer su svi dobrodošli.

Pogledajte cjelokupnu snimku i prelistajte fotogaleriju:

Video:
Fotogalerija:

Datum

31. srp 2021.

Time

18:00 - 23:00

Mjesto

Čepinski Martinci
Kategorija

Sljedeći događaj

X
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button