Glasnik

50. Vinkovačke jeseni: Sajam gospodarstva i obrtništva na jubilarnim jesenima u novom ruhu

Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva tradicionalno je najznačajniji gospodarski dio manifestacije Vinkovačkih jeseni. Ove godine sajam nam donosi nekoliko novina. Tako će se, po prvi puta, izlagači predstaviti prvog vikenda održavanja Vinkovačkih jeseni i to u novom prostoru. Organizatori su se naime odlučili sajam još više približiti većem broju posjetitelja i gledatelja premjestivši sajam u veliki šator na Trgu Vinkovačkih jeseni.

„Radi se o jednom od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj, a tome u prilog ide i činjenica kako će sajam po prvi puta biti uvršten u glavni dio programa Vinkovačkih jeseni. Trinaesto izdanje gospodarske manifestacije doživjet će određene promjene. Prvenstveno se to odnosi na termin i mjesto održavanja, ali i na cjelokupnu koncepciju i program. Svakoga dana trodnevnog sajma pripremili smo iznimno zanimljive panele i znanstveno stručne radionice, koje će biti namijenjene ponajviše mladima starosti do 35 godina“– najavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vinkovaca Vedran Čuljak.

Za jubilarne Vinkovačke jeseni, sajam će zasjati punim sjajem. Najuspješniji gospodarstvenici iz Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije na vrijeme su osigurali svoje mjesto. Tako će, prema najavama, Vinkovci od 11. do 13. rujna biti domaćin gospodarskim liderima, pa iako će izlagački prostor biti manji nego do sada, on će biti puno atraktivniji. Ove je godine vladalo najveće zanimanje za sudjelovanje na sajmu, pa mjesta za sve zainteresirane nije bilo. Ipak,

„Interes je bio veliki, preveliki za ovaj prostor, pa smo dio izlagača premjestili na prostor susjednog sajma, koji se održava u Slavonskom sokaku“– dodala je direktorica tvrtke Promo Cibalae Mirjam Jukić.

Sajam gospodarstva i obrtništva ima i edukacijsku notu. Paneli i znanstveno stručne radionice okupit će priznate stručnjake i predavače iz cijele Hrvatske, koji će govoriti o aktualnim temama, a zbog velikog zanimanja za ova predavanja osigurano je oko 150 mjesta za slušatelje.
Na kraju recimo kako će Sajam gospodarstva i obrtništva svoja vrata otvoriti u petak, 11. rujna u 9 sati, a dva sata kasnije održat će se svečano otvaranje. Sajam će, u tri dana održavanja, biti otvoren od 9 do 20 sati.

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button