Glasnik

50. Vinkovačke jeseni: Više od 80 KUD-ova u najvećem kolu. PRIDRUŽITE SE I VI!

Najveće kolo prošle su godine, osim u Vinkovcima, između ostalog, plesali i u Zagrebu, te Donjem Miholjcu. Ovaj potez organizatora privukao je veliko zanimanje javnosti i medija, no isto tako i veliki broj pozitivnih komentara. Ipak, činjenica je kako su se kulturno-umjetnička društva diljem Hrvatske spremno odazvale na poziv i ušle u kolo u svojim gradovima i selima u isto vrijeme kada se plesalo na vinkovačkim ulicama i trgovima. U Najvećem kolu plesat će se i ove godine, odmah nakon završetka svečanog mimohoda, posljednjeg dana 50. Vinkovačkih jeseni. Poznato je kako će na stadionu Cibalije u kolo ući 50 KUD-ova iz cijele Hrvatske i van nje, a plesat će se i na obližnjem kružnom toku, na Slavonskom sokaku, te pokraj glavne pozornice na šetnici.
U kolo su i ove godine pozvani svi, kako posjetitelji i gledatelji koji će pratiti mimohod u Vinkovcima, tako i folkloraši diljem Hrvatske. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji žele biti dio Vinkovačkih jeseni, a neće moći biti u Vinkovcima u vrijeme održavanja manifestacije, da nam se pridruže u pjesmi i plesu u nedjelju, 20. rujna, u 10:45 sati.
Pravila, baš kao i prošle godine, nisu stroga. Ne morate znati plesati, a možete plesati u nošnjama ili bez njih. Jedino pravilo je da se dobro zabavite uz pjesmu i ples, te date svoj doprinos očuvanju tradicije, što je ujedno i glavni zadatak Vinkovačkih jeseni.
Ovo je poziv svim KUD-ovima i građanima diljem Lijepe naše, ali i iseljenicima, koji podržavaju manifestaciju i željno iščekuju poziv za sudjelovanje. Nažalost, mjesta za sve u Vinkovcima nema, no ovo je prigoda da i vi postanete dio jubilarnih 50. Vinkovačkih jeseni.
Želite li se odazvati ovom pozivu, kontaktirajte nas na [email protected], telefonom na 032 331 072 ili putem društvene mreže: https://www.facebook.com/VinkovackeJeseni

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button