Glasnik

Ajd u kolo šokačko, veliki i mali!

Prepoznatljivo vinkovačko jesensko ozračje zablistalo je u punom sjaju,...

Ovogodišnje 56. Vinkovačke jeseni jučer je zorno predstavio već njihov prvi dan. Prepoznatljivo vinkovačko jesensko ozračje zablistalo je u punom sjaju, na glavnoj pozornici odjeknule su pjesme i tambure KUD-ova koji su se predstavili na prvoj Folklornoj večeri, ali i nešto malo žešći rock zvuci kada je pred publiku izašla Opća opasnost. Dobro se pilo u Vinskom sokaku, bogata je bila ponuda u Slavonskom sokaku.

Isto tako bit će i danas.

Najmlađi su pozvani u lapidarij Gradskog muzeja Vinkovci u veselo, šareno i kreativno Dvorište ideja uz niz radionica i drugih zanimljivih sadržaja u terminu od 9 do 13 i od 17 do 20 sati. Novi je to popratni sadržaj Dječjih Vinkovačkih jeseni.

Ponudu Slavonskog sokaka i danas će upotpuniti Tamburaši na sokaku i lovačka društva koja časte čobancem, a u središtu grada posjetitelje čekaju otvorena vrata Vinskog sokaka.

Središnji događaj danas svakako je Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina na glavnoj pozornici s početkom u 19 sati kao izvrstan uvod i priprema za sutrašnji mimohod Dječjih Vinkovački jeseni.

Predstavljaju se mali folkloraši iz sedam društava: KUU „Tomislav„ Županja, KUD „ Koledišće„ Jezera, FS „ Degenija „ Gospić, FD „ Kumpanija „ Vela Luka, KUD „ Šokadija„ Strizivojna, KUD „ Milan Begović„ i Vrlika i FAHKD „ Napredak„ Bugojno.

U 20,30 na glavnoj pozornici Vinkovačkih jeseni male će zamijeniti veliki u programu pod nazivom „Ajd u kolo šokačko”. Prezentacija je to projekta koji je zaživio prije dvije i pol godine. Kolo je zaštićeno kao nematerijalna kulturna baština, a Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska i Osječko-baranjska županija nositelji su te vrijednosti. Iz svake županije po jedno društvo odigrat će kolo, a nakon toga u kolo će se uhvatiti svi zajedno. Na kraju sići će s pozornice i u kolo uključiti publiku. Bez sumnje bit će to slika za pamćenje u srcu Vinkovaca.

Izađite u grad, uživajte punim srcem i budite odgovorni, poručuju organizatori.

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button