Glasnik

Pokladna jahanja diljem Slavonije, Baranje i Srijema

Pokladna jahanja 2022.


Počinje sezona pokladnog jahanja, a veseli će jahači sve do Čiste srijede, 2. ožujka, uveseljavati Slavonce i Baranjce. Ove su nedjelje u Velikoj Kopanici i Šiškovcima, u subotu, 29. siječnja, u Belišću – Bistrincima, a 30. siječnja u Bebrini. U subotu, 5. veljače, konjanici stižu u Tordince, Bošnjake i na “Đakovačke bušare”. Dan poslije topot gizdavih konja i pjesma jahača odjekivat će Kupinom, Gradištem i Širokim Poljem. Privlaka je na redu 12. veljače, a sutradan Cerna i Oriovac.

U subotu, 19. veljače, pokladno jahanje bit će u Novskoj i u Vinkovcima. U nedjelju, 20. veljače, jahači će proći Sikirevcima, a u Županji će najaviti početak 55. Šokačkog sijela. Na Vrtičevu sridu, 23. veljače, okupit će se u Štitaru. Subota, 26. veljače, rezervirana je za Komletince, Gundince i Branjin Vrh, dan poslije na redu su Stari Perkovci i Ruščica, a jahači će sudjelovati i u pokladnoj povorci u Županji. Posljednjeg dana veljače okupit će u Babinoj Gredi, a 1. ožujka u Otoku.

Riječ je o za sada poznatim terminima, a još neka naselja diljem Slavonije i Baranje utvrđuju i dogovaraju datume održavanja pokladnog jahanja. M.L.O.

Povezane objave

Odgovori

Back to top button