Glasnik

III. revija narodnih nošnji Bilogore i Hrvatske 2014.

U Bjelovaru se u subotu, 11. listopada 2014. godine s početkom u 19:00 sati u Domu kulture Bjelovar održala „Treća revija narodnih nošnji Bilogore i Hrvatske“. Organizator revije je KUD Bjelovar i Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara. Nakon pozdravnih riječi organizatora i gostiju, uslijedio je program.

U prvom bloku predstavljene su narodne nošnje Međimurja, Posavine, Bilogore, Bizovca i Slavonije. U drugom dijelu predstavljene su nošnje otoka Krka, Suska i Murtera,  nošnje iz mjesta Promine koje je smješteno u šibenskom zaleđu te nošnje koje dolaze iz okolice grada Dubrovnika. Treći dio revije bio je namijenjen nošnjama iz Jelenja, Zagreba i Tounja. Na samom kraju revije predstavljene su nošnje iz Nove Rače, Šandrovaca, Severina, Rovišća i Čazme.

Na ovoj reviji po prvi puta je sudjelovao Branko Rumenović predstavljajući KUD „Tounjčica“ iz Tounja i narodnu nošnju tounjskog kraja. Na reviji je predstavljena muška zimska narodna nošnja i ženska svadbena narodna nošnja tounjskog kraja. Revija nije bila natjecateljskog karaktera, ali narodna nošnja tounjskog kraja ostavila je značajan dojam na sudionike revije u Bjelovaru. (mojTounj)

Fotografije: Brankica Janči.


Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button

Adblock dodatak pronađen

Molimo isključite AdBlock(Blokator oglasa) kako biste nastavili s pregledom web-stranice.