Glasnik

Održana 9. Nacionalna šunkijada u Starim Mikanovcima

Na ocjenjivanje je bilo prijavljeno 19 uzoraka...

U kategoriji slavonska šunka od plemenitih pasmina svinja i njihovih križanaca šampion je Ivan Bionda iz Starih Mikanovaca, a u kategoriji slavonska šunka od crnih svinja OPG Bošnjaković iz Piškorevaca.

Na ocjenjivanje je bilo prijavljeno 19 uzoraka iz tri slavonske županije, od kojih su samo tri dobila više od 45 bodova te zaslužila zlatnu medalju. Ciljevi manifestacije su promoviranje slavonske domaće šunke kao slavonskog suhomesnatog specijaliteta s tendencijom povećanja prodaje i proizvodnje na tradicionalan domaći način, utvrđivanje standardnih vrijednosti šunke karakterističnih za slavonsku šunku, priprema postupka za zaštitu oznaka izvornosti i geografskog porijekla te edukacija proizvođača.

Povjerenstvo za ocjenjivanje slavonske šunke bilo je u sastavu: prof.dr.sc. Đuro Senčić, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, predsjednik povjerenstva te članovi doc.dr.sc. Danijela Samac, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, doc.dr.sc. Mario Škrivanko i Marko Novoselac dr.vet.med.

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button