Glasnik

Pokladno jahanje u Slakovcima okupilo više od 40 jahača

Lijepo vrijeme u Slakovcima pogodovalo je da se ovogodišnje 9. po redu pokladno jahanje u organizaciji Konjogojske udruge ”Slakovci” održi u nazočnosti preko 40 jahača.

Puno je mještana izašlo iz svojih domova kako bi pozdravilo jahače ulicama ovog lijepog slavonskog sela. Pjesma i topot konja odzvanjali su ulicama, a susretljivi domaćini dočekali su ih na šest postaja gdje su ih počastili slavonskim specijalitetima.

– Željeli smo nastaviti tradiciju kao i svih ovih godina.Možemo reći da smo više nego zadovoljni odazivom jahača.Poslužilo nas je lijepo sunčano vrijeme, jedino što ove godine nismo bili u mogućnosti organizirati pokladne svatove, no mogu najaviti da se pokladni svatovi ponovo vraćaju sljedeće godine.Naša udruga postoji 12 godina, možemo reći da smo jako aktivni i da smo sudionici mnogih manifestacija na području Vukovarsko-srijemske županije. Kad govorimo o članovima imamo 17 članova, no uvijek postoji interes za dolazak u našu udrugu, istaknuo je Zdravko Bartolović, predsjednik Konjogojske udruge ”Slakovci”.

Tamburaški sastav ”Aurelius” pratio je pokladnu povorku cijelim tijekom pokladnog jahanja, a načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević došao je u centar Slakovaca kako bi pozdravio jahače.

Slakovci su tako još jednom pokazali da čuvaju tradiciju i običaje pokladnog jahanja, sa željom da se sljedeće godine okupi još više jahača na desetom jubilarnom pokladnom jahanju.M. Kokaj

Pokladno jahanje Slakovci

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button