Glasnik

TradeInEtno festival Večer hrvatskih plesova i pjesme

Nakon izuzetno uspješnih nastupa švedske skupine Atervid i pazinske Veje na otvaranju ovogodišnjeg 6. međunarodnog festivala tradicijske glazbe TradeInEtno održana je večer folklora posvećena Cvetku Benaziću i Jasenki Štefanić, preminulim voditeljima Folklornog društva Pazin. Uz nastup članova FD Pazin na priredbi su sudjelovali i njihovi gosti KUD Tanac iz Pečuha, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec i Folklorno društvo Umag.

Koncert su otvorile skupina pazinskih pjevačica “Veteranke”, pod vodstvom Viktora Križanca. Slijedila je sekcija najmlađih, uzrasta od tri do šest godina, koji su uz pratnju gunjaca Gvida Fabrisa na harmonici, Željka Farkaša na bajsu i Marka Pernića na violini otplesali rašpu.

Folklorni ansambl Tanac iz Pečuha uz gajdaša i tamburaše predstavio je plesove mađarskog dijela Podravine. Folklorno društvo Umag otplesalo je u specifičnoj koreografiji balun, a domaćini, FD Pazin, izveli su dubrovačku poskočicu Linđo. Plesače je na lijerici pratio Goran Farkaš, a glavni od plesa bio je Davor Zović, voditelj plesne sekcije Folklornog društva Pazin. Program je zaključilo Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec spletom podravskih plesova i pjesama.

TredeInEtno nastavlja se u utorak predavanjem Darija Marušća s početkom u 20 sati, a nakon toga slijedi etno-film “Zadnji pioniri”. U srijedu će s početkom u 21 sat u Kaštelu koncert održati najbolji hrvatski etno-zbor “Čipkice” u četvrtak, 19. lipnja, u 17,30 na redu je Ples na tavolac, a u petak 20. lipnja u 21 sat započinje koncert skupine “Kololira”. Završetak šestog izdanja TradeInEtna je u subotu 21. lipnja nastupom alžirske skupine “Djmawi Asrika”. (M. R.)

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button