Glasnik

Tradicionalna izložba, prigodni žig i omotnica

svatko tko toga dana šalje neku pošiljku moći će zatražiti da mu marka na njoj bude poništena tim žigom

Prigodni žig Hrvatskog filatelističkog društva Vinkovci krasit će i ovogodišnje, 56. Vinkovačke jeseni. Već dugi niz godina naša rujanska manifestacija dobiva posebno obilježje u obliku žiga, a njega te ostalo bogatstvo koje je na ponos svim građanima Filatelističko društvo pokazat će na izložbi od 15. do 18. rujna.

Hrvatsko filatelističko društvo Vinkovci popratilo je i ove Vinkovačke jeseni prigodnim programom. U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci od 15. do 18. rujna moći će se pogledati filatelistički postav članova HFD Vinkovci i nekolicine izlagača iz drugih slavonskih društava. Zastupljene su različite teme: etnologija, vinkovačka izdanja, flora, fauna itd. To je već tradicionalna izložba koja se dugi niz godina održava kao popratna priredba u sklopu Vinkovačkih jeseni kada filatelisti, baš kao i svi ostali na Jesenima, iskoriste prigodu pokazati nešto od svog bogatstva.

Uz izložbu se, već uobičajeno, izradi i prigodna omotnica sa žigom koja prati glavnu tema samog svečanog otvorenja. Ovogodišnji moto Jeseni „Ide dika, kapu najerio…“ uporabljen je i za omotnicu i za žig. Dok će omotnica biti dostupna samo na ovoj izložbi, žig će 17. rujna biti na nekom od poštanskih šaltera u Reljkovićevoj i svatko tko toga dana šalje neku pošiljku moći će zatražiti da mu marka na njoj bude poništena tim žigom – za uspomenu i trajno sjećanje na 56. Vinkovačke jeseni.

Autori prigodnog žiga su Ivan Schweizer i Tomislav Čorak.

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button