Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja usluga i sadržaja elektroničke publikacije ETNOportal.com

Prihvaćanje uvjeta korištenja

Poštovani korisniče, dobrodošao na našu i Vašu elektroničku publikaciju (dalje u tekstu: stranica) www.ETNOportal.com koji je u potpunosti u vlasništvu udruge. Sva pravila korištenja i ponašanja regulirana su ovim uvjetima korištenja i primjenjuju se od dana objave na sve sadržaje i usluge povezane sa stranicom u vlasništvu udruge. Svi korisnici ove stranice dužni su se upoznati sa uvjetima korištenje, te se smatra da ih u svakom trenutku u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Pravila privatnosti (kolačići)

ETNOportal.com koristi kolačiće (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku.

Obveze korisnika pri korištenju ETNOportal.com

Uredništvo stranice ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

ETNOportal.com neće ni na koji način biti odgovoran za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem stranice i usluga.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja stranice i usluga, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

b) objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

c) lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

d) manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga stranice ETNOportal.com,

e) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

f) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje

g) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

h) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

ETNOportal.com zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

ETNOportal.com zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će ETNOportal.com uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke koje su neophodne za nesmetano odvijanje rada samoge stranice.

Autorska prava

Sadržaj na ETNOportal.com zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu udruge te uz navođenje izvora sadržaja.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na stranici, o tome je dužan izvijestiti ETNOportal.com koristeći adresu: info [at] ETNOportal.com.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na ETNOportal.com vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom ove stranice. Ova stranica nije odgovorna za sadržaj tih stranica.

Oglasi na stranici

Detaljna pravila, uvjeti i načini oglašavanja na ETNOportal.com nalaze se na stranici oglašavanja www.ETNOportal.com.

Sadržaj dobiven od korisnika i posjetitelja stranice

Udruga nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji na stranici u njenom vlasništvu. Udruga zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima www.ETNOportal.com.

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video materijala, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na ETNOportal.com Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Udruga poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Promjene sadržaja na ETNOportal.com

Uredništvo stranice zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na ETNOportal.com bez obaveze prethodne najave. Udruga nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja ETNOportal.com

Uredništvo ETNOportal.com zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i obrazloženja.

Udruga ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Promjene Uvjeta korištenja

Uredništvo stranice ETNOportal.com zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ETNOportal.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button